De Beker van België wordt de ‘Bingoal Cycling Cup’ - Bingoal Cyling Cup
De Beker van België wordt de ‘Bingoal Cycling Cup’ - De Beker van België

De Beker van België heeft de voorbije drie jaar een eigen plaats in het wielerlandschap verworven. We kregen mooie gevestigde waarden op de erelijst, afgewisseld met jonge en/of minder bekende namen. Laat dat nu net het doel zijn van de Beker van België: jonge renners de kans geven om tegen de oude rotten in het vak te strijden én ook te winnen. Met zicht op het opwaarderen van hun erelijst!

Na drie jaar was ook de Beker van België toe aan opwaardering. We zijn dan ook niet weinig trots dat alle wedstrijden, in 2019 herleid tot acht stuks, live op Sporza te zien zijn. Dat voelt in het wielrennen toch een beetje aan als thuiskomen. Zonder twijfel geeft die samenwerking onze wedstrijden en het klassement nog meer uitstraling. Ook niet onbelangrijk: Eurosport blijft zorgen voor internationale zendtijd. Een gouden combinatie, onder meer in het vooruitzicht van de UCI-hervormingen die in de pijplijn zitten.

Het spreekt voor zich dat Pro Cycling Events haar ambitie enkel kan waarmaken dankzij haar trouwe partners én dankzij de nieuwe naampartner, Bingoal. Dat maakt dat de komende drie jaar de officiële naam van de Beker van België ‘BINGOAL CYCLING CUP’ is. Bingoal kan bogen op een jarenlange ervaring en een uitmuntende reputatie in het wielrennen. Dat geeft een perfecte match met Pro Cycling Events.

Het blijft opmerkelijk dat de spanningsboog in deze 1.1-wedstrijden enorm is opgekrikt. Snelheden liggen veel hoger, we krijgen afwisselende situaties aan de kop van de wedstrijd en vaak is het spannend tot de laatste meter. Jaar na jaar zien we ook de kwaliteit van het deelnemersveld stijgen.

De acht wedstrijden die in 2019 tot de ‘BINGOAL CYCLING CUP’ behoren, maken niet toevallig deel uit van het regelmatigheidscriterium. Stuk voor stuk zijn het goed georganiseerde koersen, onder leiding van mensen die meer dan wie ook beseffen dat er op lange termijn moet worden gedacht. Plaats daarnaast de overtuiging dat het bundelen van krachten de beste manier is om op te anticiperen op de hervormingen die de UCI plant, en je weet meteen dat we met z’n allen klaar zijn voor een spetterende editie van de Beker van België 2019!

Nogmaals dank aan onze sponsors én de wedstrijdorganisaties!

Pro Cycling Events

Kernwoorden voor De Beker van België wordt de ‘Bingoal Cycling Cup’