Jasper Philipsen knappe winnaar Koolskamp Koers - Bingoal Cyling Cup
Jasper Philipsen knappe winnaar Koolskamp Koers - De Beker van België

Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) heeft de draad van de Vuelta vlotjes opgepikt in het Kampioenschap van Vlaanderen. Onze landgenoot was de snelste in een massasprint in Koolskamp Koers. Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) werd tweede. “Leuk om mijn eerste koers sinds mijn opgave in de Vuelta te winnen tegen een aantal topsprinters.”

Aftellen naar de verwachte massasprint met topnamen

Onder een zomerse zon en met weinig wind maakte het peloton vol grote sprintersnamen een snelle koers van de 105e editie, exact 113 jaar na de eerste in 1908. De 13 ronden door Koolskamp, Egem en Pittem werden met een gemiddelde van 45 km/u afgehaspeld.

De vlucht van de dag raakte in de 2e ronde weg met 7 man (Paulus, Van Schip, Van Kessel, Jenner, Bassett, Batt en Tabellion). Meer dan 1,5 minuut kregen die niet van de sprintersploegen.

Sam Bennett maakte na blessureleed en geruzie met Patrick Lefevere trouwens zijn rentree bij Deceuninck-Quik Step, al was Fabio Jakobsen het speerpunt.

Het was aftellen naar de massasprint. Quarterman nam onderweg nog de plaats in van Tabellion in de vluchtersgroep, die wist dat het een verloren zaak was.

Lees HIER het verslag.

Bekijk hier de samenvatting.

Kernwoorden voor Jasper Philipsen knappe winnaar Koolskamp Koers